Ρουτίνα Ύπνου

Στα μωρά αρέσει η ρουτίνα και γίνονται ανήσυχα αν για κάποιο λόγο βγουν από αυτή! Καλό λοιπόν θα ήταν να καθιερώσετε μια «ρουτίνα ύπνου» από πολύ νωρίς

Μοιραστείτε το

, από τους πρώτους μήνες ζωής και αυτό είναι κάτι το οποίο θα σας βοηθήσει και στο μέλλον, να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα ύπνου.

Μια κλασική «ρουτίνα ύπνου» θα μπορούσε να περιλαμβάνει:

  • Ένα ζεστό μπάνιο

  • Ένα χαλαρωτικό μασάζ με βρεφική ή παιδική λοσιόν

  • Βάζουμε πιζάμες και καθαρή πάνα

  • Πλένουμε τα δόντια μας (για μεγαλύτερα παιδιά)

  • Ξαπλώνουμε στο κρεββάτι

  • Σβήνουμε ή χαμηλώνουμε τα φώτα του παιδικού δωματίου

  • Διαβάζουμε ένα παραμύθι και λέμε καληνύχτα

Αποφεύγουμε να κοιμίζουμε τα μεγαλύτερα βρέφη στην αγκαλιά μας και μετά να τα τοποθετούμε στο κρεβάτι τους, γιατί το πιο πιθανό είναι  πως μόλις ξυπνήσουν θα κλαίνε και θα θέλουν πάλι αγκαλιά για να κοιμηθούν. Καλό είναι να αποχωρούμε από το δωμάτιο ενώ το παιδί είναι ακόμη ξύπνιο, για να συνηθίζει στην ιδέα ότι μπορεί να παραμείνει μόνο του στο κρεβάτι του και να αποκοιμηθεί στη συνέχεια.

Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, είναι χρήσιμο να διατηρήσετε την ίδια «ρουτίνα ύπνου», σε παρόμοια ή προκαθορισμένη ώρα κάθε βράδυ.

Για μεγαλύτερα παιδιά, καλό θα ήταν λίγη ώρα πριν την καθορισμένη ώρα του ύπνου, να ασχολείστε με πιο ήρεμες ασχολίες, καθώς η έντονη δραστηριότητα μπορεί να αφυπνίσει το παιδί και να σας πάρει περισσότερο χρόνο μέχρι να καταφέρετε να το βάλετε για ύπνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Δείτε επίσης

Μητρικός Θηλασμός

Πόσο γάλα χωράει το στομαχάκι του; 

Σχεδόν όλες οι νέες μανούλες έχουν απορία εάν το γάλα τους είναι αρκετό για το νεογνό τους ή αν χρειάζεται να δώσουν συμπλήρωμα.

Καλοκαίρι και Παιδιά

Καλοκαιρινά Τσιμπήματα Αρθρόποδα

Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος ξεγνοιασιάς, ξεκούρασης και χαλάρωσης. Είναι μια περίοδος, που περνάμε χρόνο μαζί με την οικογένεια μας στην εξοχή ή στην παραλία, σε μέρη στα οποία μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με ανεπιθύμητα τσιμπήματα.

Scroll to Top