Η επόμενη συνάντηση με τον παιδίατρο

Σύμφωνα με οδηγίες της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (AAP), αμέσως μετά την έξοδο σας από το μαιευτήριο και με την προϋπόθεση ότι δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι επανεκτίμησης

Μοιραστείτε το

(πχ. ίκτερος, χαμηλή πρόσληψη βάρους), είναι απαραίτητη η επαφή της οικογένειας μέσα σε 48-72 ώρες, με Παιδίατρο ή άλλο επαγγελματία υγείας, ιδανικά που να γνωρίζει από θηλασμό.

Στη συνέχεια, και εφόσον το βρεφάκι σας αναπτύσσεται φυσιολογικά και προσλαμβάνει το απαραίτητο βάρος ανά ημέρα, η επόμενη προγραμματισμένη επίσκεψη στον Παιδίατρο υπολογίζεται περίπου στον πρώτο μήνα ζωής.

Οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί ξεκινούν από τον 2ο μήνα ζωής, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού.

Στην δεύτερη επαφή σας με τον Παιδίατρο είναι η κατάλληλη στιγμή για να συζητήσετε όλες τις λεπτομέρειες, καθώς και το εμβολιαστικό σχήμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Δείτε επίσης

Παιδιατρική Αρθρογραφία

Στρες και παχυσαρκία στα παιδιά και τους εφήβους: Bιολογικοί και ψυχοκοινωνικοί παράγοντες

Δ. Μπαστάκη, Π. Περβανίδου, Χ. Κανακα, Γ. Π. Χρούσος
Ιατρείο Παιδικής Παχυσαρκίας, Α΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».
Δελτίο Α’ Παιδιατρικής Κλινικής, ΤΟΜΟΣ 65, ΤΕΥΧΟΣ 2, 2015

Θέματα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής

Χαρισματικό παιδί ή παιδί με σύνδρομο Asperger;

Ένα από τα πιο απαιτητικά πράγματα που καλείται ένας Αναπτυξιολόγος να κάνει είναι η διαφοροδιάγνωση παιδιών που βρίσκονται στις “γκρίζες ζώνες” όπως λέμε, δηλαδή παιδιά τα οποία χρειάζονται συχνά πολύωρη αξιολόγηση και χρήση περισσότερων του ενός, δομημένων, σταθμισμένων, αναπτυξιακών δοκιμασιών για να διαγνωστεί ορθά η όποια νευροαναπτυξιακή τους διαταραχή.

Scroll to Top