Η επόμενη συνάντηση με τον παιδίατρο

Σύμφωνα με οδηγίες της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (AAP), αμέσως μετά την έξοδο σας από το μαιευτήριο και με την προϋπόθεση ότι δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι επανεκτίμησης

Μοιραστείτε το

(πχ. ίκτερος, χαμηλή πρόσληψη βάρους), είναι απαραίτητη η επαφή της οικογένειας μέσα σε 48-72 ώρες, με Παιδίατρο ή άλλο επαγγελματία υγείας, ιδανικά που να γνωρίζει από θηλασμό.

Στη συνέχεια, και εφόσον το βρεφάκι σας αναπτύσσεται φυσιολογικά και προσλαμβάνει το απαραίτητο βάρος ανά ημέρα, η επόμενη προγραμματισμένη επίσκεψη στον Παιδίατρο υπολογίζεται περίπου στον πρώτο μήνα ζωής.

Οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί ξεκινούν από τον 2ο μήνα ζωής, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού.

Στην δεύτερη επαφή σας με τον Παιδίατρο είναι η κατάλληλη στιγμή για να συζητήσετε όλες τις λεπτομέρειες, καθώς και το εμβολιαστικό σχήμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Δείτε επίσης

girl, childhood, garden
Ασφάλεια μέσα και έξω από το σπίτι

Ασφάλεια στον Κήπο

Πολλά σπίτια έχουν μεγάλες βεράντες, αυλές ή ακόμη και κήπους. Τα περισσότερα όμως έχουν γκαράζ ή χώρους αποθήκευσης. Στους χώρους αυτούς, συχνά φυλάσσονται πράγματα, τα οποία θέλουμε να κρατήσουμε μακριά από τα μικρά μας. Τι γίνεται όμως αν το παιδί μας βρεθεί να “εξερευνά” τον κήπο ή την αποθήκη, χωρίς την επίβλεψη μας;

Θέματα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, 2η Απριλίου

Ο όρος «αυτισμός» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1911, από τον ψυχίατρο Eugen Bleuler, περιγράφοντας την κοινωνική και επικοινωνιακή δυσκολία των ατόμων αυτών με τον κοινωνικό τους περίγυρο.

Scroll to Top