Βρεφικά ρουχαλάκια

Τα μωρά σε αυτή την ηλικία μεγαλώνουν πολύ γρήγορα! Βγαίνοντας από το μαιευτήριο, το μόνο που χρειάζεστε είναι αρκετά φορμάκια, για να είσαστε σίγουροι ότι το μωρό σας θα είναι ζεστό και καθαρό, αλλά και σκουφάκι, γάντια και κάλτσες, ανεξάρτητα από την εποχή του έτους.

Μοιραστείτε το

Τα μικρά σε βάρος και σε ηλικία μωρά, δεν θερμορυθμίζουν καλά τις πρώτες ημέρες ζωής, οπότε ο «χειμερινός εξοπλισμός» θα σας φανεί χρήσιμος τον πρώτο καιρό.

Επιπλέον, φροντίστε να έχετε 3-4 φορμάκια ύπνου, που περιλαμβάνουν τα πόδια και 3-4 ζακέτες.

Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να αποφύγετε το μέγεθος 0 για το νεογέννητο σας, εκτός εάν το μωράκι σας έχει χαμηλό βάρος γέννησης ή είναι πρόωρο. Τα μωρά μεγαλώνουν με πολύ γρήγορο ρυθμό και σε λίγες εβδομάδες θέλουν άλλα μεγαλύτερα ρούχα.

Είναι προτιμότερο να ντύνετε το μωρό σας με αρκετά και ελαφριά ρούχα «σε στρώσεις», παρά να του φοράτε λίγα και βαριά. Να προτιμάτε τα βαμβακερά ή μάλλινα ρούχα και όχι τα συνθετικά.

Πλένετε τα ρούχα του μωρού στο πλυντήριο σε υψηλή θερμοκρασία με απορρυπαντικό υποαλλεργικό, ειδικό για μωρά και σιδερώστε τα σχολαστικά, όχι μόνο τα ρούχα, αλλά και τα υφάσματα, που προορίζονται για το μωρό.

Εκτός από τα πρώτα ρουχαλάκια, θα χρειαστείτε μια κουβέρτα αγκαλιάς, σεντονάκια και κουβέρτα για το κρεβάτι του (ανάλογα με την εποχή), αλλά όχι μαξιλάρι.

Καλό θα είναι να αποφεύγουμε να τοποθετούμε στο κρεβάτι ή στην κούνια του  μωρού παιχνίδια και μαξιλάρια. Τον πρώτο καιρό, που το μωρό δεν έχει ακόμη την ικανότητα να κουνηθεί  ηθελημένα ή να σηκώσει το κεφάλι του, όλα αυτά μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνη συντροφιά.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι τα παπλώματα και τα μαξιλάρια πρέπει να  αποφεύγονται σε βρέφη μικρότερα του 1 έτους.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Δείτε επίσης

Πολυμέσα...

“La luna”

Mια γλυκιά ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους της Pixar με επιμέλεια της Ann Marie Suenram, που εξυμνεί την συνεργασία, την αγάπη, αλλά και την παιδική αθωότητα και δημιουργικότητα.

Θέματα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής

Υπάρχει θεραπεία για τον αυτισμό;

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν διαθέσιμες άπειρες πληροφορίες στο διαδίκτυο, σχετικά με θεραπείες για ένα πλήθος νοσημάτων και διαταραχών. Αλλά ποιες από αυτές είναι αξιόπιστες; Ποιες έχουν επιστημονικό υπόβαθρο και ποιες είναι αυτές που ταιριάζουν καλύτερα για κάθε ασθενή;

Scroll to Top