Καλοκαιρινό γλυκό με φράουλα και γιαούρτι

Απολαυστικό γλυκό με φράουλα. Κανείς δεν μπορεί να φάει μόλο μία μερίδα!

Μοιραστείτε το

Υλικά

  • 2 φακελ. ζελέ φράουλα

  • 1/2 κιλό φράουλες

  • 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι

Οδηγίες

Φτιάχνουμε την μισή ποσότητα από το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες. ‘Oταν κρυώσει αρκετά το ζελέ και πριν πήξει, ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το ζελέ-γιαούρτι σε φόρμα τιw επιλογής μας και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να πήξει.

Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Φτιάχνουμε το 2ο φακελάκι από το ζελέ φράουλα και  αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα του ζελέ με τις φράουλες επάνω από το ήδη σφιχτό γιαούρτι.

Αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ να δέσουν τα υλικά καλά.

Για να σερβίρουμε βάζουμε την φόρμα σε λίγο ζεστό νερό και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.

Μπορούμε να γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένα φρούτα.

Εναλλακτικά μπορούμε να δοκιμάσουμε ζελέ με γεύση της επιλογής μας και φρέσκα φρούτα εποχής, όπως βερίκοκο, ροδάκινο, πεπόνι, κεράσι, ανανάς κτλ.

Απολαύστε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Δείτε επίσης

Διατροφή

Βρεφικές κρέμες. Ποιες περιέχουν γλουτένη και ποιες όχι!

Το μωράκι σας μεγαλώνει! Και έφτασε η ώρα, κατά τον 5ο – 6ο μήνα ζωής, να ξεκινήσετε την εισαγωγή των στερεών τροφών στη διατροφή του. Και οι στερεές τροφές δεν είναι τίποτα άλλο από τις βρεφικές κρέμες, τα φρούτα και τα λαχανικά. Με ποια κρέμα όμως πρέπει να ξεκινήσετε;

Διατροφή

Διατροφή νεογνού

Για τους πρώτους 6 μήνες ζωής, η καλύτερη τροφή για το μωρό σας είναι το μητρικό γάλα. Περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, στις απαραίτητες αναλογίες και επιπλέον εφοδιάζει το μικρό σας με έτοιμα αντισώματα, αφού δικά του θα αρχίσει να παράγει μετά τους 6 μήνες ζωής.

Scroll to Top