Ασφάλεια στην Κουζίνα

Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη σε ένα σπίτι είναι η κουζίνα, γιατί συνήθως εκεί φυλάσσονται καθαριστικά, χημικά και απορρυπαντικά. Εκτός από τα επικίνδυνα χημικά, η κουζίνα είναι ένα μέρος που κρύβει πολυάριθμες παγίδες, ειδικά για ένα μικρό παιδί, που τα αρέσει να εξερευνά το περιβάλλον του!

Μοιραστείτε το

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι πολύ σημαντικό να τοποθετηθούν κλειδαριές ασφαλείας, σε όλα τα κάτω ντουλάπια της κουζίνας ή σε όσα ντουλάπια φυλάσσονται επικίνδυνα καθαριστικά και άλλα χημικά. Ισχυρά καθαριστικά ή άλλα χημικά απορρυπαντικά, συστήνεται να φυλάσσονται σε ντουλάπι με κλειδαριά ασφαλείας ή σε κλειδωμένο ντουλάπι σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού, όπως πχ σε ντουλάπα στο μπαλκόνι.

Μην αφήνεται σε χαμηλά σημεία ηλεκτρικές συσκευές, όπως καφετιέρες ή βραστήρες και προσέξτε όλα τα καλώδια των συσκευών, να μην «κρέμονται” από τον πάγκο της κουζίνας. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σοβαρού εγκαύματος!

Πάντοτε, όταν μαγειρεύετε, να χρησιμοποιείτε τις έσω εστίες της ηλεκτρικής κουζίνας και να τοποθετείτε να μαγειρικά σκεύη με τις χειρολαβές προς την έσω πλευρά του πάγκου εργασίας. Ποτέ, μα ποτέ δεν πρέπει να κρατάτε στην αγκαλιά σας ή σε μάρσιπο το μωρό σας, όταν μαγειρεύετε ή μεταφέρετε ζεστά υγρά!

Μην αφήνετε πλαστικές σακούλες σε μέρος που μπορούν να φτάσουν τα μικρά παιδιά. Η πλαστική σακούλα έχει συνήθως όμορφα χρώματα και κάνει θόρυβο, πράγματα που προσελκύει τα πολύ μικρά βρέφη. Εκείνα με τη σειρά τους, αγνοώντας τον κίνδυνο τις ασφυξίας, παίζοντας μπορεί να παγιδευτούν και να πνιγούν. Εκτός από τις σακούλες του σούπερ μάρκετ, πάντοτε πρέπει να απομακρύνουμε και τις πλαστικές συσκευασίες από τα δώρα των παιδιών, αλλά και τα μικρά συρματάκια ή λαστιχάκια που συνήθως έχουν μαζί.

Τέλος, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, όταν προσφέρετε φαγητό στο μικρό σας το οποίο έχει προηγουμένως ζεσταθεί σε φούρνο μικροκυμάτων. Στου φούρνους μικροκυμάτων, ειδικά τα υγρά, μπορεί να υπερθερμανθούν, ενώ το δοχείο που τα περιέχει να είναι δυσανάλογα χλιαρό (ιδανικά καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση του φούρνου μικροκυμάτων κατά την προετοιμασία ή τη διαχείριση του γευμάτων μικρών παιδιών).

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Δείτε επίσης

Το παιδι σας μεγαλώνει!

Το παιδί σας μεγαλώνει, μεγαλώνει και το πόδι του!

Το παιδάκι σας μεγάλωσε, άρχισε να κάνει τα πρώτα του βηματάκια και ήρθε η ώρα να αφήσετε τα παπουτσάκια αγκαλιάς και να επιλέξετε τα πρώτα του παπουτσάκια για περπάτημα.

Scroll to Top