Ασφάλεια στον Κήπο

girl, childhood, garden
Πολλά σπίτια έχουν μεγάλες βεράντες, αυλές ή ακόμη και κήπους. Τα περισσότερα όμως έχουν γκαράζ ή χώρους αποθήκευσης. Στους χώρους αυτούς, συχνά φυλάσσονται πράγματα, τα οποία θέλουμε να κρατήσουμε μακριά από τα μικρά μας. Τι γίνεται όμως αν το παιδί μας βρεθεί να "εξερευνά" τον κήπο ή την αποθήκη, χωρίς την επίβλεψη μας;

Μοιραστείτε το

Εάν υπάρχει γκαράζ ή αποθήκη στο σπίτι, καλό θα είναι να μην επιτρέπουμε ποτέ στα παιδιά να επισκέπτονται τους χώρους αυτούς και να παίζουν μόνα τους. Εάν οι χώροι αυτοί έχουν πόρτα, καλό θα ήταν η πόρτα αυτή να παραμένει κλειδωμένη πάντοτε και το κλειδί σε συγκεκριμένο σημείο φύλαξης, μακριά από τα μικρά παιδιά.

Εάν το σπίτι μας διαθέτει κήπο,τα μικρά παιδιά μπορούν να τον επισκέπτονται και να παίζουν εκεί, μόνο υπό την επίβλεψη ενηλίκων. Εκπαιδεύστε τα μικρά σας, να μην βάζουν στο στόμα τους πράγματα, φύλλα ή καρπούς που θα βρουν στον κήπο. Κρύψτε τα φυτοφάρμακα, τα προσανάμματα και τα κάρβουνα σε ασφαλές μέρος. Μην κάνετε εργασίες στον κήπο, με τη χρήση επικίνδυνων εργαλείων, παρουσία των παιδιών. Κλειδώστε την εξώπορτα του κήπου, ειδικά εάν αυτή οδηγεί στο δρόμο με κίνηση αυτοκινήτων.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται, εάν στον κήπο ή στην αυλή μας υπάρχει δεξαμενή νερού, γεώτρηση ή πισίνα. Ποτέ δεν πρέπει να επιτρέπουμε στα μικρά παιδιά να κολυμπούν ή να παίζουν κοντά σε δεξαμενές νερού, χωρίς την παρουσία ενήλικα που να γνωρίζει μπάνιο, ακόμη και αν στο χώρο υπάρχουν μεγαλύτερα παιδιά. Εκπαιδεύουμε τα μικρά μας και τους υπενθυμίζουμε κάθε φορά, ότι απαγορεύεται να μπαίνουν στο νερό χωρίς ειδικά μέτρα προστασίας (σωσίβιο, μπρατσάκια ή σανίδα). Τέλος, τοποθετούμε ειδικά κάγκελα και πόρτες ασφαλείας σε πισίνες και αφύλαχτες δεξαμενές νερού.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Δείτε επίσης

“Μπλε” κάδος Ανακύκλωσης

Εκπαιδευτικό βίντεο για την ανακύκλωση συσκευασιών, από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), ειδικά για παιδιά!

Νεογέννητο στο σπίτι!

Βρεφικά ρουχαλάκια

Τα μωρά σε αυτή την ηλικία μεγαλώνουν πολύ γρήγορα! Βγαίνοντας από το μαιευτήριο, το μόνο που χρειάζεστε είναι αρκετά φορμάκια, για να είσαστε σίγουροι ότι το μωρό σας θα είναι ζεστό και καθαρό, αλλά και σκουφάκι, γάντια και κάλτσες, ανεξάρτητα από την εποχή του έτους.

Scroll to Top