Ασφάλεια στο Μπάνιο

Το αμέσως πιο επικίνδυνο δωμάτιο του σπιτιού, μετά την κουζίνα, είναι το μπάνιο. Το μπάνιο συνήθως, είναι ο χώρος του σπιτιού, που αποθηκεύουμε φάρμακα, χάπια, σιρόπια, μέσα σε ένα ντουλάπι-φαρμακείο ή ακόμη και εκτός αυτού.

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

 Άλλες πάλι φορές τα τοποθετούμε σε συρτάρια, που δεν κλειδώνουν! Εκτός από τα φάρμακα, το μπάνιο είναι το μέρος όπου φυλάσσονται αρκετά απορρυπαντικά και καθαριστικά.

Οι περισσότερες συσκευασίες των φαρμάκων και των απορρυπαντικών, είναι πολύχρωμες, σε περίεργα μπουκάλια ή κάποια μπορεί να μυρίζουν όμορφα! Όλα αυτά, αποτελούν μεγάλο δέλεαρ για τα μικρά παιδιά, αλλά και ταυτόχρονα τεράστιο κίνδυνο!

Για την ασφάλεια τον μικρών μας φίλων, καλό είναι να αποθηκεύουμε τα σαπούνια και τα απορρυπαντικά, καυστικά και μη,  σε ψηλό ράφι ή ιδανικά σε ντουλάπι με κλειδαριά, ώστε να μην είναι εύκολα προσβάσιμα από τα μικρά παιδιά. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα νέα απορρυπαντικά πλυντηρίου σε σχήμα κάψουλας! Τα περισσότερα από αυτά μοιάζουν με τεράστιες καραμέλες και κανένα παιδί μικρής ηλικίας δεν μπορεί να τους αντισταθεί!

Το ίδιο ισχύει και για τα φάρμακα. Προμηθευτείτε ειδικό ντουλάπι-φαρμακείο με κλειδαριά και τοποθετήστε το ψηλά στον τοίχο.

Εκτός από τα φάρμακα και απορρυπαντικά, που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για ένα μικρό παιδί που περιπλανιέται μόνο του στο μπάνιο, το δωμάτιο αυτό κρύβει και άλλους, εξίσου σημαντικούς κινδύνους. Στο μπάνιο, καλό θα ήταν να μη γεμίζετε ποτέ την μπανιέρα με νερό για να κάνετε μπάνιο εσείς ή το μικρό. Ακόμη και αν είσαστε σίγουροι πως έχετε υπό συνεχή επίβλεψη το μικρό σας, μπορεί έστω και για ένα λεπτό να ξεφύγει από την προσοχή σας και να δοκιμάσει να “βουτήξει” στη γεμάτη με νερό μπανιέρα!

Η πιο σημαντική όμως οδηγία, που πρέπει πάντοτε να θυμόμαστε, είναι να μην αφήνουμε ποτέ χωρίς επίβλεψη τα μικρά παιδιά σε κανένα δωμάτιο του σπιτιού, ειδικά στο μπάνιο! Τα πιο συχνά ατυχήματα της παιδικής ηλικίας γίνονται μέσα στο σπίτι!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Δείτε επίσης

Διατροφή

Βρεφικές κρέμες. Ποιες περιέχουν γλουτένη και ποιες όχι!

Το μωράκι σας μεγαλώνει! Και έφτασε η ώρα, κατά τον 5ο – 6ο μήνα ζωής, να ξεκινήσετε την εισαγωγή των στερεών τροφών στη διατροφή του. Και οι στερεές τροφές δεν είναι τίποτα άλλο από τις βρεφικές κρέμες, τα φρούτα και τα λαχανικά. Με ποια κρέμα όμως πρέπει να ξεκινήσετε;

Scroll to Top