Χαρισματικό παιδί ή παιδί με σύνδρομο Asperger;

Ένα από τα πιο απαιτητικά πράγματα που καλείται ένας Αναπτυξιολόγος να κάνει είναι η διαφοροδιάγνωση παιδιών που βρίσκονται στις "γκρίζες ζώνες" όπως λέμε, δηλαδή παιδιά τα οποία χρειάζονται συχνά πολύωρη αξιολόγηση και χρήση περισσότερων του ενός, δομημένων, σταθμισμένων, αναπτυξιακών δοκιμασιών για να διαγνωστεί ορθά η όποια νευροαναπτυξιακή τους διαταραχή.

Μοιραστείτε το

Αρκετά συχνά, σε τέτοια δύσκολη διαγνωστική θέση, μπορεί αν βρεθεί κάποιος ειδικός επιστήμονας, όταν πρέπει να αποφανθεί αν ένα παιδί χαρακτηρίζεται ως “χαρισματικό” ή ως “χαρισματικό παιδί, με σύνδρομο Asperger”. 

Για το λόγο αυτό, το Συμβούλιο της Μινεσότα για τα ταλαντούχα και χαρισματικά παιδιά, δημοσίευσε ένα εξαίρετο πίνακα, που παρουσιάζει τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ ενός προικισμένου παιδιού και ενός παιδιού με σύνδρομο Asperger.

Ο πίνακας αυτός, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη σωστή νευροαναπτυξιακή διάγνωση παιδιών και εφήβων, ακόμη και ενηλίκων, παράλληλα με την επιστημονικά τεκμηριωμένη νευροαναπτυξιακή αξιολόγηση. Σημειώνεται ότι, η ακριβής διάγνωση νευροαναπτυξιακών διαταραχών συμβάλει στην πρώιμη παρέμβαση, στον καθορισμό των εκπαιδευτικών ή άλλων αναγκών των ατόμων αυτών, με στόχο την βέλτιστη αξιοποίηση του δυναμικού τους.

Τον πίνακα “Minnesota Council for the gifted and talented”, μπορείτε να τον βρείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: http://mcgt.net/

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Δείτε επίσης

“Μπλε” κάδος Ανακύκλωσης

Εκπαιδευτικό βίντεο για την ανακύκλωση συσκευασιών, από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), ειδικά για παιδιά!

Το παιδι σας μεγαλώνει!

Αλλεργικές Αντιδράσεις

Η σοβαρή αλλεργική αντίδραση, όπως έχουμε ήδη πει, είναι σπάνια, αλλά πολύ επείγουσα και σοβαρή ιατρική κατάσταση, που χρειάζεται άμεση ιατρική αντιμετώπιση.

Scroll to Top